9 Ağustos 2009 Pazar

Seyfettin Altaylı,

Eziz ve hormetli baci qardaslarim salam.
Uzun muddetdir İranda ve xaricde yasayan Guney Azerbaycanli sexsiyyetlerin calismalarini, teskilatlardaki fealiyyetlerini izleyirem, yazilarini oxuyuram. Umumen toxunulan meqam Guney Azerbaycan Turkluyunun halhazirdaki veziyyeti ve nadir hallarda bu veziyyetden necur xilas olacagi movzularidir. Umumiyyetle ise her teskilatin lokal fealiyyet yolunda yeridiyinin, birlesib butovlesmeyin hedden artiq cetin oldugunun sahidi oluram, bu da sexsen ureyimi agridir. Men indiye kimi bir dene de olsun Guney Azerbaycanlidan "men Turk deyilem, ya da Turk dediyin kimdir?!" sozleriyle ve suallariyla uzlesmedim. Hansi ideolojiye mensubiyyetinden asili olmayaraq her bir Guney Azerbaycanlida yuksek seviyyede milletcilik fikrinin varligini musahide eledim. Ancaq bu yuksek seviyyeli hissin elmi cohreye burunmesi ise hele de bir sual isaresi kimi, yegane hell olunasi problem kimi dayanir.
Diger terefden atalar deyib mese caqqalsiz olmaz, onlarin icinde ozunu Turkculuk ideyasinin bunovre dasi kimi qeleme veren, ufurdukde yeri goyu toza dumana buruyen, ozunu boyuk mutefekkir gozunde goren, Guney Azerbaycan davasinda ozunun fikirlerinin dogma oldugunu fikirlesen ve buna urekden inanan sexsleri de tanidim. Bu cur insanlarin Guney Azerbaycan Davasi ugrunda Tanrinin insana bexs etdiyi eziz canini da qurban veren Seyx Mehemmed Xiyabani, Mir Cefer Piseveri kimi tarixi sexsiyyetlerimizin, bu cur bunovre daslarimizin, tarixi deyerlerimizin agzina soyduklerinin de sahidi oldum. Milli sexsiyyetlerimize soyen qardaslarimizin soyus dolu yazilari elimin altindadir ve onlari oxuduqca Guney Azerbaycan davasi ugrunda sehid olmus sexsiyyetlerimizin can verdikleri an gelib gozumun qarsisinda xeyalen de olsa canlanir. Onlarin veten ve millet yolunda kirpiklerini de doymeden canlarini tapsirmalarindaki merdanelik, qehremanliq, millete duyduqlari sedaqet ve sevgi meni heyrete getirir ve o heyret qeder de bu deyerlerimize soyenlere nifret besleyebilmirem. Sadece olaraq insana oxsayan bu mexluqatlara baxib insanligimdan, Turkluyumden hicab duyuram. Daxili dunyamda yaranan bu herc merclikle Tanriya uz tutaraq yalvariram ki, "Ya Rebb, xalqimiz bu cur ucuz ruhlara layiqdir mi, onlari xalqimizin icine oturmusen!?" O andaca bir ayeti xatirlayiram: "Kematekunu yuvella aleykum=Siz neye layiqsinizsa size onu yollayaram". Bu cur insanlarin Guney Azerbaycan davasini butun cani ve qaniyla yeriden insanlarin yaratdiqlari internet sehifelerinde meydan sulamasi nehayetsiz derecede paradoks deyildir mi?! Beli eziz baci ve qardaslarim, Guney Azerbaycan Turkluyunun de, butovlukde Turk Dunyasinin da en boyuk problemi "milli mensubiyyet suurunun elmi sekilde beyinlere hekk olunmasi meselesi ve murdar ruhlu insanlardan temizlenmesi meselesidir". Bu cur insanlari temizledikce durulacaq ve gücleneceyik, onlari temizlemesek ufunet hamini buruyecekdir. Eger bunlara nail olsaq guclenib ayaga duracaq, xalqimizin, vetenimizin qesb edilmis huququnu qari dusmenin elinden qamarlayib alacaq, onu layiq oldugu mekana cixaracayiq. Bununla da gelecek nesillerimiz daha gozel gunlere catacaqlar ve biz de bir Turk kimi oz ohdemize dusen mesuliyyeti yerine yetirmis olacayiq. Eger bele etmesek, aramiza dusmus fitne toxumlari cucerecek, pohrelenecek, guclenecek biz ise daim zeifleyeceyik, basimiz sinemizden qalxmayacaq, gozu kolgeli olacayiq, tebii olaraq da gelecek nesiller bizim cemdeyimize tupurecek, ruhumuza lenet oxuyacaq ve onlar bizden daha pis gunlerle uzlesecekler.
Hamiya derin hormet ve mehebbetle.

1 yorum:

  1. Eziz müellimim Seyfettin Altaylı'ya,yazmış olduğun derin manalar daşıyan yazını oxudum.Men ki senin yetiştirdiyin bir teleben olaraq,bu fikirlerin hamısına qol çekerem...Böyük ve derin hörmetlerimle sizi salamlıyıram.

    YanıtlaSil