7 Ekim 2009 Çarşamba

Arif Keskin, Gulamrıza Emanı Haqqında Ürek Sözlerim

Gulamriza Emanı İle teflon vastesi ile ara sıra danışardıq. Önemli hadise olduğu zaman mene zeng eleyıb bir şeler diyerdi. Bir çox zaman O’nun siyasi isteklerini yerine getirmeye çalışırdım. Menden narahtçılığı da olardı. Menim bezi danışıq ve emellerimi tenqid ettiği de olmuştu. Ancaq heç bir zaman saygı ve ehtıramı qelbimden silinmedi. Emanı inqılabdan sonra milli hereketin uzun süreliğine hebsde qalan ilk zindanısı sayılabiler. Bu zaviyeden baxrsaq, Emani’nin hayatı bir tarixin de başlangıcıdır.
Gulamrıza Emanı haqqında çox musbet ve menfi sözler değildi ve hele de danışılmaqadadır. Ancaq bildiğim tek bir şey varki milli hereketimiz emaniye laiq olduğu değeri verebilmemiş. Ona olan borcunu ödeyebilmemiş. Emani ailesi iki şehid vedi bu yolda. Bundan daha böyük fedakarlık ne olabilerki?..Milli hereket vefa borcunu yerine getirebilmedi. Özellikle de xariçdekiler bu meseleni sessiz ve sedasız üstünden ketçiler. Men bu sessiz ve sedasızlığı vicdanı ve exlaqı olarak doğru görmürem. Heç bir siyasi görüş ferqliliği şehitlerimize ve dostaqakilarımıza sahib çıxmaya mani olabilmez.
Gulamrıza Emanı Fars olsaydı bugün dünyaca bilinen bir qehraman idi. Obama bele O’nun Şehadetini bilerdi. Gece gündüz ondan behs ederdiler. Ancak Azerbaycan türk milliyetçisi olduğu için heç kes onu soruşmur. Adını tutmur. Hetta ölümünü sırf bir trafik hadisesi olaraq gösterirler. Merkezçi sözde demokrtaik güçler beledir .Onlar bizim şehitlerimizi xeber baykotuna meruz buraxıblar.
Biz nece?. Biz öz üstümüze düşen mesuliyeti yerine getrirebilmişmiyik?. Milli hereket ona qarşı vefalı olmayıb. Onun dostlarından daha çox intizar var idi. Onun dostları Emanını lazım qeder tanıtmadılar. Emanini bizler yaxşı tanımırıq.. Dostları danışmalı ve bezi qaranlıq noqteler aydınlanmalıdır.
Emaninin diğer haqqsızlıqda GAMOH terefinden edilmektedir. Emanini tam anlamı ile bir GAMOH fedaisi kimi göstermek doğru bir emel değil. Emani GAMOH ile yaxın münasebeti olmasına baxmayaraq müsteqil bir şexsiyet idi. GAMOH’un bu emeli hem özüne hem de rehmetlik emaniye zerer verir. Heç kes Dr Çehreqanli Beyın Emani hayatındaki tesirini inkar edebilmez. Bunu inkar elemekte niyetimiz de yoxdur. Ancaq bu tesir mubaliğe ederek Emanini GAMOH mensubu göstermek de doğru değil. Bir çox GAMOH mensubu dostlarımız menim ne değimi bilirler. GAMOH’un bu inhisarçılığı, Emaniye zerer verir. O xalqımız ve vetenimiz uğrundunda can vermiş bir şexsiyetimizdir. O belli bir şexsin veya bir siyasi partinin uğrunda ölmemiş. Emani milletin qehraman oğludur. Onun qanından siyasi fayda çıxartmaya çalışmaq hem exlaqı-insani hem de milli psikolojimiz açısından doğru değildir.
Emani bütün xalqına ait olan bir qehremandır. Biliremki bu yazım üçün çoxları menden inciyecekler .Ancaq eminemki elediğim iş doğrudur. Şehitlerimiz millidir ve onlara dar parti,şexs veya fikir hesassiyeti ile baxılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder