1 Ekim 2009 Perşembe

Hilal, Sıçan olmadan dağarcıq dibi kesenler! irançı fédéralçılar

Güney Azerbaycan Ulusal Qurtuluşu élimizin temel qayğısı olurken bir sıra adda Azerbaycan, ancaq irançı yığınların da(mehfellerin de) başqatması(meşğuliyeti) yada Terbizlilerin ağzı ile desek "tükanları" olubdur. Bu "tükançıların" çoxu dünenedek iran adlandırılan yérin adını yedekde çeken örgütlerde qapıcılıq édib, ancaq bazarlarının durqunlaması nedeni ile qapıcılara gerek qalmadığından tutduqları görevden ister-istemez uzaqlaşma zorunda qalıbsalar da ellerine géçen her hankı gireveni(fürseti) qaçırmayıb öz gönül bağlılıqlarını, géçmişdeki kimi géne iran adlandırılan yérin qulluğunda hazır olduqlarını bildirmekden çekinmirler. Bu tayfanı oluşduranlar çoxunluqla bir bildiri(élamiye) oxumaqla géçmişde özlerine "komunist" adı qoyanlar, pozqunluğa uğradıqlarından sonra "démokrat" sözünü tekele(inhisara) alıb kimse ile de paylaşmaq istemeyen, indi de "fédéralçı" naylon corabını géymiş, çerçiden alınmış amérikan şişirme saqqızını gevşeyerek fettanlıq étmeye qalxışan qoca qarılar dırlar. Bunların bir çoxu dünenedek ömürlerinde héç qoxlamadıqları qudsal ulus sözünün etrinden ülkerek qaçdıqları kimi Türk sözünü duyanda da qaşınmaları(alérjilei) başlayırdısa, artıq bağımsızçı(istiqlalçı) qurtuluşçuların pişim-pişimleri ile, söz-deyneyi gücü ile ulusal qurtuluş dévinime(hereketine) görünüşde de olsa qatılmaqdan başqa séçenekleri(intixablari) olmadığından qatılmış sayılıb, ancaq Kebe'lerinin -iran adlandırılan yérin- adı gelende géne uşaqlıq azarlıqları(xestelikleri) başlarcasına şıltaqlıq édib içüzlerin göstermeye başlayırlar. Bunlar, onlara irançı déyenleri qınayıb, bu sözü aşağılayıcı(tehqir édici) sayırlarsa da, bu héç de béle déyil, sözün gerçek siyasal anlamındadır. Béle déyilse, onda onlar bir çox qonularda olduğu kimi özleri ile de açıq çelişgide (tezzadda) olub yada ne dédiklerini bilmirler! Hankı ad ile fédéral devlet qurmaq istedikleri sorusuna, yanıtları(cavabları) iran adlandırılan yérin adından başqadırsa bunu açıqlasınlar, bizde onları o ad ile seslendirek, yoxsa biz kimseni isteyine göre aşağılamayıb, yalnız onları tanımlayırıq.
Bu"fédéralçı" irançıların çoxu rusların qoltuğundan çıxdıqlarından, партийная школа-larda (parti oxullarında) da siklden (doqquzuncu sınıfdan) artıq bunlara medrek vérilmediyinden savadları Qurtuluşçuların ne dédiklerini anlamağa çatmadığı kimi ağılları da burunlarının ucunu göre bileceyinden öteri gédmediyinden düşünceleri de irançılıq batlağını aşabilmir. Bunların béyinleri qullanım süresi (mesref tarıxı) çoxdan bitmiş alaq-bulaqlarla dolduğundan yéni öyrenmeye de yétenekleri çatmadığından, özlerini, öyrendikleri doqquzuncu sınıfla, yérküresinin "tecrübeli ustaları" sayıb, él ocaqlarında qurtuluş yolunda eriyib en çağdaş bilgilerle donanıb pişen irançıların yalan dolu Yaşıl dağarcıqlarına uymayan iğid erlere qısqanclıqla exlaqsızcasına saldırılar. Bu ömürlerinin sonuna gelmiş, xalqımız içinde de héç toplumsal tabanları olmayan, ancaq élimize-toprağımıza xeyanetde çox dénetimli (tecrübeli), bilgili olan, vaxtında Xalq Müselman ayaqlanmasında (qiyamında) deccal Xuméyninin yanında satqınlıqlarına göre övündükleri gibi indi de dünenki islamçı faşist yoldaşları ile birlikdeYaşılçı maskası taxan ırqçı Arıyaçı şahçı törtöküntülerle ağız bir xalqımıza yaman-yovuz démekle géne farslara sulanmaqdadırlar. Bunların bu davranışlarını onların özge dilde yazdıqları yazılarında açıqcasına görmek olar, béle déyilse niye Türkce yazmırlar. Türkce yazmağı bacarmırlarsa, öyrenmeye de erinirlerse onda hankı topluma qulluq étmeleri de aydındır. Béle yazılarda yazarın adı olmasa béle hankı donmuş béyinden çıxdığı bize artıq gizli déyil. Bu yaxınlarda bélençi bir irançı yığının adı ile yayılan cızma-qarada fars qarındaşlarına quyruq bulamaqla Günéy Azerbaycan Dévinimin(herketinin) aparıcı güclerine -qurtuluşçu ulusçulara- exlaqsızcasına saldırılıbdır. Bu cızma-qara xeste, şidzoféren béyinin ürünü olduğu kimi fars çévresine alışmış ağzı yırtıq tecrübeli terbiyesizin iylenmiş béyin püskürtüsü olduğu da kesindir. Bu bellirleyicilerden onu kim olduğunu da bilmek çetin déyil!
Bu yazı ile onlar ile ağız-ağıza vérmeye, özümüzü onların seviyesine yéndirmek istemirdik, ancaq bélençı -öz déyişleri ile- tecrübeli fars qulluqçularına, araqarışdıranlara açıqcasına bildiririk. Qulaqlarında olan pambıqları çıxarıb, élin sesin duysunlar, bu yolu başlayan bu yolda qan-can véren qurtuluşçu ulusçular qıraqdan gelen kimseni hankı ad ile olur-olsun tepelerine mindirmeye düşünmedikleri kimi géçmişdekiler kimi qoyub-qaçmağı da héç düşünmürler. Her zaman bildirdiyimiz kimi indi de déyirik, ulusal qurtuluş yolunun qapıları hamıya éşid(beraber) ölçüde açıqdır, ancaq bu qapıdan içeri girenler eski ayaqqabılarını çıxarmalı, üst-başlarını temeli silkemeli, ürek-bileklerini doğrudan élimizin yolunda qoymalıdırlar. Bu yolun yolcuları özvérili(fedakar), açıq gönüllu olduqları kimi bilgili-bilincli dirler, bu yolda da herhankı eyriliye dözebilmezler. İrançı quruluşlarla yapısal(organik) bağlantıda olan kişilerin(ferdlerin), yığınların Günéy Azerbaycan Qurtuluş Savaşında éle yada béle yérleri yoxdur. Gelecek bizimdir.

Yaşasın Qurtuluş Yolumuz
Yaşasın Türk Ulusu

Hilal
30.09.09

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder